Sunday, August 5, 2012

Bercuti ke Bandung PART IV

Hadoii jenuh aku nak mngabiskan Entry pasai Bandung nih..

Esuknya kami ke Cibaduyut..main tahan jer teksi PUTRA yg lalu kat depan hotel..sebabnya berjanggut tggu xde lak nmpak blue bird taxi ada lalu... dia cas 50,000 rupiah  utk satu teksi... dlm RM17 .. bolehla.. jauh jugak.. dtg stengah jam... dgn macetnya lagi... kami berhenti di GRutty... kedai ni besar & berekon....

 kat sini banyak barangan kulit.. aku beli selipar kulit utk abg long aku baru 30,000 rupiah RM10.20 sepasang..  mcm mcm ada kat grutty ni... tp sebenarnya kekedai kecik kat Cibaduyut ni lg murah




nana cam biasalah.. sempat lagi paw aku belikan dia patung ni.. yang pink tu 18,000 rupiah dlm RM6 dan yang mickey tu 8,000 rupiah.. dlm RM3 jerr


 Jalan punya jalan tetiba terpandang sat kedai ni.. selipar kulit hanya 10,000 rupaih??? aku borong 3 pasang baru RM10.20.. balik sini nyesal sebb beli 3 jer.. sanal tu sedap pakai... kat kekedai lain semua paling murah pun 15,000 rupiah...

kat kedai ni jugak, selipar sama yg macam aku beli kat Grutty utk abg long alu cuma 25,000 rupiah jer...
 jalan2 lagi si nana pulak nampak jeruk.. iskkkkk.. .. 12,000 ada la 7 8 bijik jeruk kedondong.. RM3.60

 
kat cibaduyut ni jugak aku beli dompet kulit rm50, lps tu borong kerepek....   penat tau jalan bulab bulan puasa nihh... kami kol balik teksi yg hantar kami ke cibaduyut utk balik ke Hotel....

Memandangkan malam tu adalah malam terakhir di bandung, aku ajak ashbern kuar lagi.. kami naik angkut ke plaza dago

 Restoren Sunny & Green kat depan Plaza dago


  tak de apa pun kat Dago palza ni.. kami smpai lepas berbuka tp smua kedai dh ttup.. yang ada cuma food court aja.. so kami jalan lagi sampaiiiiiiiii ujung.. singgah di supermarket Griya mall.. aku cari wet tisu baby & salotape utk packing barang...

Inilah hasilnya barangan yg telah di pek...asalnya datang akuhanya bawa beg bby yg kaler biru tu dan beg hitam tu jer... tapi dah beranak tambah lagi 3 beg...


 
aku yang kepenatan sambil mengira baget yang dah terbang... hahahah


LAGI CERITA PASAL BANDUNG :

Bercuti Ke Bandung PART 1
Bercuti Ke Bandung PART II
Bercuti Ke Bandung PART III
Bercuti Ke Bandung PART IV
Bercuti Ke Bandung PART V
Tips Bercuti & Tempat Menarik Di Bandung
Hotel Di Bandung
Hanna Ke Bandung Lagi

5 comments:

  1. Assalamu'alaikum. Salam tuk yang punya blog ini. Tuk yang mau bercuti ke bandung bisa coba layanan dari MalaysiaBandung.com, harganya murah dan pemandunya ramah pula. Tolong untuk ditampilkan ya kakak komentarnya

    ReplyDelete

  2. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

  3. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete
  4. salam...

    Kak hana ... ape nama kedai selipar yang akak beli murah tu...3 pasang rm10 tu?... saya nak ke bandung bulan june... mcm best jek bace blog kak hana nie

    ReplyDelete
  5. akk x ingt la namanya... katakan grutty kat sebelah kanan awak.. kedai tu kat sebelah kiri.. jalan depan sikit... tp skrg x sure la dapat lagi tak harga 10 ribu tu... kedai buruk je..

    ReplyDelete

Terima Kasih Yang Sudi Singgah....

 

Copyright © 2011 Reserved to Hanna Si Merah Jambu Design with love by CikBulat