Friday, August 3, 2012

Tips Bercuti & Tempat Menarik di Bandung

Di sebabkan post aku ni mendapat view yg sgt banyak, jd aku dgn gigihnya, menghapdet semula post ini supaya lebih bnyk info yg berguna untuk semua..

 Hokeyy,  Aku nak share sikit Tips Tips sebelum/ semasa uolls berada di bandung yerr

  • Sebelum pergi jgn lupa aktifkan pengeluaran antarabangsa utk Maybank (BII Bank) dan juga CIMB bank.  withdraw duit ikut rate bank.. kali pertama aku withdraw kat sana aku untung... kalau kedua aku pergi withraw kat sana aku rugi.. susut nilai RM... nilah risikonya ... Tapi u olls aktifkan jelah in case kalu emegency x cukup duit ke apa, senang la sedara mara nak tolong masukkan duit hehehe.. pengaktifan boleh di lakukan kat mesin ATM jer..just masukkan tarikh bila korang akan berada di luar negeri.. kat sana BII Bank di panggil Bee eek eek Bank... tapi CIMB bank banyak jugak kat sana... BII Bank ni yg aku perasan kt depan epot bandung pun ada, so bleh jalan kaki atopun otw nk pi hotel tu suh je pak supir tu dropby jap.. kat Jalan dago pun ada BII bank ni... dekat depan Mc Donald.. kecik je pondok ATM dia... ala2 pondok guard je pun...pengeluaran duit adalah dlm rupiah yerrr...
  • Sebelum Pergi, Jangan Lupa bawa Ubat-ubatan  - Panadol ,minyak angin, pil cikit tek aun perkara wajib perlu bawak yerr..maklumla ubat ubat kat sana x sama mcm kat sini.... aku haritu siap bawak ubat migrain, ubat demam, ubat tahan sakit, ubat selsema... mmg berguna juga.. sebb sampai sana Leez dah start selsema... ashbern aku lak sakit gigi... gusi aku pun mula nyut nyut nyut.... sib baik aku mmg dah spare ubat... take note yer kawan2...

  • Sebelum Pergi, kena tahu yang Waktu di Bandung adalah Sejam lewat berbanding waktu kita.. so jangan terkejut kalau uolls tengok kat tiket waktu pergi 1 jam waktu penerbangan dan waktu balik 2 jam waktu penerbangan.

  • Sebelum Pergi, Tak payah pek & bawa baju banyak2.. sebb mesti akan beli lagi kat sana.. Bawak sweter/ baju sejuk atao cardigan sebab cuaca di bandung agak dingin terutama di sebelah malam...jgn lupa bw stokin bg yg x tahan sejuk. tapi sila bawa pakaian dalam... kat pasar baru aku beli selai pun dekat RM10 dah le tak de brand pun.. kalau nak beli jugak belilah di shopping Mall.

  •  Sebelum Pergi, Bagi yang bawa anak.. xpayah la bw stroller.. buat susah jer.. Aiirport bandung tu bertangga tangga.. jenuh nk berangkut stroller.. kat pasar baru pun sama..dah la sesak.. bertangga tangga pulak tu... org ramai bersesak2.. bwa strollerr mmg susah nak jalan.. lebih baik bw baby carrier jer. Lagi satu tengok stroller jer diorg dh tau kita datag dr luar.. lepas tu mulalah diorg nak ketok harga. Tp kalu nak bw juga bawalah yg jenis ringan & boleh lipat.

  • Sebelum Pergi, Beli Plug adapter. Sebab kat Indon ni plug diorg lain mcm sikit.. so belilah plug adapter utk senang korang nak cas hp ke..kamera ke... aku beli kat DIY  RM7 aja... kat GIANT pun ada tapi dlm RM20 lebih...tp kalu terlupa beli kat pasar baru pun ada jual.. yang aku perasan hari tu kat Lantar dasar dan lantai 5 ada jual. camnilah rupa wall plug dia, kalu x bawak adapter..taulag cemana nak cocok nokk... so kena bw plug adapter dari sini...



Plug Adapter ni namanya : Universal Internationalworldwide Travel AC Power Plug Adapter





  • Sebelum Pergi, Bawak duit singgit 5 6 helai or apa2 sovenier dr malaysia mcm key chain ke .. sebb org sana suka minta tanda kenangan dr Malaysia... tapi kalu korang tanak bagi pun tak pe... tapi aku haritu pegawai Imigration tu siap tanya mana ole ole dr malaysia.. huhuuuu. Abang aku lak dengan baik hati dok rajin layan diorg bagi RM5 sorang .. meloncat loncatlah diorg..



  • Semasa Pergi, Xyah pakai hengbeg bebesar.. bawa sling bag jer sebab risiko untuk di copekk tu kurang berbanding yang pakai henbeg bebesar tu.. time beli terhegeh2 nak kerobek handbeg kann..
  • Semasa Pergi, Digalakkan pakal Sandal ato kasut yang sesuai.. kalu pakai heels alamatnya lenguh la kaki dik nonnn


  • Semasa Pergi, Dlm penerbangan anda akan di berikan satu kad untuk anda isi.. pastikan anda isi & lengkapkan.. 

  • Semasa Di Sana Simcard  -  Jangan lupa beli simcard bila dah tiba di Bandung, nanti senang nak contact keluarga di Malaysia & nak kol supir jugak. Aku haritu beli Simpati.. dok sana 5 hari topap lebih kurang dlm 50ribu saja.. kalau nak topap kat sana di sebut PULSA yerr... sebut topap diorg x tahu..
  • Semasa Di Sana,  Tukar duit kecil sesiap.. sebab teksi sana terutama teksi PUTRA suka keep the change...so better bagi ngam ngam or lebihkan seribu dua sahaja... lagipun senang nak kasik tipss...  kalau nak bersedekah kt pengemis pun senang...
  • Semasa Di Sana, Bayaran Minimum bagi teksi ( yang ikut meter) kat sana ialah 20 ribu.. jadi kalau kata meter anda hanya 15 ribu..still kena bayar 20 Ribu okayy
  • Semasa Di Sana, List Tukaran wang  - sentiasa bawa kemana-mana sahaja untuk shopping !!tapi jgnlah sik tengok jer list tu,,kang nmpak sgt kita ni baru sampai hehe. Biasanya hari pertama je korang asik nk tengok list tu..lepas tu sure dh hafal dah.... kat bawah ni aku bagi list yang standard jelah ya.. lebih kurang sesen dua tu abaikan jelah...
  • 1 ribu = 0.34
  • 10 ribu = 3.40
  • 50 ribu = 17.00
  • 100 ribu = 34.00
  • 500 ribu =170.00
  • 1 juta = 340.00




  • Sebelum Balik, Asingkan sesiap Airport tax 75,000 rupiah.. nnti takut uolls terlebih blanja kang x lepas balik pulak. Airport tax ni di bayar bila korang nak balik nanti.. kat sana ada kaunter utk tax. 

  • Sebelum Balik, pastikan anda simpan keratan kad yang anda isi di dalam Flight masa datang.. nanti masa nak masuk ke bilik berlepas, pegawai Imigrasi tu akan minta.. kalau xde.. xboleh masuk.. weeeee


For those yang nak menggunakan perkhidmatan supir, boleh hubungi :

* Pipit ( dia ni perempuan tau) . email kat pipitjalan2@yahoo.com ataupun call/ sms +628562323118

SETIAWANTRANS GROUP  Iwan : +62 81221401090 atau boleh email kat agen dia kat ILa@Bella 'sza' [syabilah@gmail.com] hp no 017 3029722


* Rama Rahmawan SELESA TOUR & TRANSPORT Tel : +62838 2222 9446


Tempat Tempat Menarik Di Bandung Selain di Pasar Baru :

Heritage  - Baju jenama antarabangsa tapi harganya xlah mcm harga antarabangsa heheh

Rumah Mode  - Baju cantik-cantik tp harga pun cantik huhuu.. depan rumah mode ni ada jual mcm2 jenis tauhu dan es campur yg enakkk... Kalu xmo bersesak, jgn pergi rumah mode pada hari sabtu sebabnya org2 jakarta akan turun utk bersoppig kat Bandung pd hari sabtu,,biasanya rumah Mode ni menjadi tumpuan

Factory Outlet  - Banyak di Jalan Dago dan Cihampelas walk, so kalau korang stay kat otel area2 sini senagla nak jamu mata... boleh jalan kaki ato naik angkut....

Donatello  - Kalu nak carik kasut di sinilah tempatnya...mcm2 pattern ada

Rumah Tas - kat sini banyak Handbeg.. dah namanya pun Rumah TAS kan...

Cihampelas walk  - Macam Bukit Bintang kita, factory outlet pun banyak...ada bnayak replika patung2 kat jalan Cihampelas ni... best la kalu yg suka bergambar dgn replka katun mcm otromen...spiderman...

Cibaduyut  - Famous dgn barangan Kulit.. nak sedap shopping singgahlah kat Grutty..ada ekon... tapi aku aritu beli kat kedai burok2 je..sebb harganya murah dr kedai yg ada ekonn.. 3 pasang sandal kulit aku beli rm10.40 je duit malaysia...

Tangkuban parahu  - Sini tempat sejuk, permandangan pun cantik....tp hati2 yer kat sini.. banyak kwn2 aku yg dah kena kat sini.... so better amik supir kalu nak ke sini supaya x kena tipu atau di pukau. . cantik tempatnya tapi rimassss dengan penjual yg sentiasa membontoti kita.. so awas ya jgn sampai terpukau pula di sini...kalau dtg sini kalau boleh jgn ada eye contact dgn penjual2 kat sana specially kat bawah bawah sana... kalau tanak ckp je elok2.. taknak. & terima kasih.... kalau nk membeli jugak...masa dah nk naik van tu tu belilah lps tu tawar dgn harga serendah mungkin...

Kebun Strawberry - Boleh petik strawberry ala2 kat Cameron Highland tu... harganya 10 ribu per entry,, pecuma 1 jus strawberry dan 60ribu utk setiap kilo strawberry  yang  kita tuai..

Banyak lagi tempat menarik.. Kebun Teh, Kawah Putih, Kampung Daun.. uolls leh  tanya kat pemandu2 teksi or pak supir di sana...

Trans Studio - Hah ni tempat baru tp aku pun x pergi lg tempat ni.. Insyallah next trip aku  akan hapdet lagi

Kalu makanan uolss harus coba ikan GURAME goreng.. x kisahla Goreng kipas ke Goreng Cabei ke..
GURAME tau bukan GELAMA.. :) Jus buahnya pulak.. mmg meletopp..strawberry jus..alpokat... mmg pekat & piauuu....

Kalau nak makan kat gerai2 tepi jalan pastikan kebersihan yer... kalu nmpak bersih tu bolehla beli.. kalu x jangan sesekali mencoba kalau tanak kena cherry berry...

So For Those yang Melancung Tu Happy Holiday....
Kalu pergi sana haruss cuba Es campur &  pelbagai jenis tauhu kat depan Rumah Mode.. sedap tauu...

Kalau memerlukan Teksi ke LCCT  boleh  call / sms  En Husney Hashim yerr 017-3099079 harga sangat berpatutan..budget teksi ada.. nak innova  7 seater pun ada...HIGHLY RECOMMANDED.. 

90 comments:

  1. tempat menarik di bandung nie memang banyak, yang penting sekali tips bercuti tu kena tahu.

    ReplyDelete
  2. tips yg sangat bermanfaat untuk mereka yang nak bercuti ke bandung.. termasuklah saya.. :)

    ReplyDelete
  3. memang best p bandung terutama yg kaki shopping.tangkuban parahu n tmn wisata alam pun best. tmptnya cantik n sejuk...rsa mcm nak p lagi.

    ReplyDelete
  4. bandung tmmpt yg sesuai utk shopping n jln2.byk factory outletnya n tmpt mkn angin mcm tangkuban parahu,tmn wisata alam,dan plg best trans studio :)

    ReplyDelete
  5. thanks for the tips.it's really help. we'll be there march 2013, insyaAllah...

    ReplyDelete
  6. thanks for the tips..

    ReplyDelete
  7. Mcmana nk pilih naik teksi kt sna? Bimbang kene tipu jek..bg org2 yg xambik pekej ni.

    ReplyDelete
  8. Naik teksi Biru ( biru muda) tp mcm payah sikit nak dapat atau naik teksi gema Ripah warna biru jugak... 2 teksi ni sy naik OK..diorg ikut meter...

    ReplyDelete
  9. tank yu bagi tip tip tu.i baru nak p ni.

    ReplyDelete
  10. Thanks 4 the tips..i n husband nak g bulan nie..

    ReplyDelete
  11. nasib baik aku search pasal tempat2 menarik kat bandung..
    terima kasih 4 the tips!!! sbb baru terfikir nak bwk stroller.
    ahad ni nak ke sana dah... nanti i komen lagi lepas balik bercuti...
    tq hanna the pinkish... :-)

    ReplyDelete
  12. saya pernah ke sana hujung 2010....masih menaruh impian pergi lagi....kali ni dengan jumpa keluarga yang dah terpisah puluhan tahun tapi di jakarta.Bandung mmg menarik....kalau dari jakarta jangan pergi lepas jumaat mmg sesak, macet. mungkin sesuai awal pagi sabtu......bandung mmg tumpuan orang jakarta berlibur.
    kalau tak nak beli jangan gatal menanya dan menawar....memang akan dikejarnya sampai beli....rimas.saya menjadi manusia sombong di tangkuban perahu.....tak layan mereka.....namun terkena juga.....mereka mmg pandai memujuk hungga tahap merayu yang kita terpaksa beli.

    ReplyDelete
  13. tips yg amat berguna sekali...insyaAllah saya akan ke bandung rabu minggu depan...

    ReplyDelete
  14. Selamat ke Bandung a tawan tawan semua... :)

    ReplyDelete
  15. wahh seronok bila baca pengalaman kakak ni ke bandung..boleh x bg name hotel yg murah2 n dekat dgn tmpt utk shoping..

    ReplyDelete
  16. thanks for the tips..akan ke sane end of dis month...mula2 pun mmg igt nk bwk stroller..so xjadila..xsabar rasenya nak jejak kaki ke sane..;-)

    ReplyDelete
  17. Nama hotel.. hurm yang sy duduk haritu Hotel Royal Dago 2.. ok la dok sana sebb banyak Factory Outlet kat sepanjang Jalan Dago tu..so sangat best..dekat pulak dgn kedai serbaneka ala2 7 eleven...ATM BII Bank (Maybank) pun dekat... dekat dgn Kartika Sari.. so mmg sgt convinience..

    Chempelas Hotel 2 pun okay..susana sgt happening..ala2 bukit bintang ..bintang Walk kat KL.. kedai mknan pun bnyak kat sana...

    ReplyDelete
  18. salam.
    Sape-sape nak gi Bandung atau Jakarta dan nak sewa kereta, sila Hubungi : +62-61-70-6255 / +62-8211-730-8555 sembarang Pertanyaan dan Tempahan sila email : auliamitrawisata@gmail.com

    Turun Bandung senang bersama kami.

    ReplyDelete
  19. kak hanna trimer kasih la sebb bg byk tip ke bandung sebb bulan feb nih nak kesana so pasal bandung nih memang zero.....hehe.....takut gak kalau kena tipu idup idup alamatnya kalau duit habis beraya dkt indon la jwbnya hehehe~......

    ReplyDelete
  20. Selamat bercuti ya.... balik nanti leh sharing maring citer lagi :)

    ReplyDelete
  21. hye hanna..kedai kasut yg hanna ckp kedai burok2 nk beli sandal kulit tu kt belah mn?cibaduyut jgk ke?

    ReplyDelete
  22. Salam kenal Rees...
    ya.. sandal murah tu kat Cibaduyut jugak... depan kedai Grutty.. depan tu semua kedai2 kayu buruk2 je tp hrga lagi murah dari kedai Grutty

    ReplyDelete
  23. Hi..sabtu dpn I.ke bandung, ade jual kosmetik branded x Kat pasar baru.tq..

    ReplyDelete
  24. Kosmetik Branded x sure la Ana admi tapi sy ada borong kosmetik LT PRO & bulu mata palsu, TABITA kat Pasar baru.. murah jugak. kalu masuk kat entrance tu akan nmpak dunkin donut.. turun satu tangga terus nampak toko kosmetik tu.. nama Toko tu sy dah lupa.... ad ala jual kosmetik INEZ, LT PRO..

    ReplyDelete
  25. Salam.i nk ke bndung nxt week.kt pasar baru lantai bape ek kedai y jual kain telekong hrg murah sis :)

    ReplyDelete
  26. salam sis nak tanye , mane nak dapat list tukaran wang tu erk ?

    ReplyDelete
  27. Salam nak tanya berbaloi ke ke bandung pastu ke jakarta???berapa duit yg sis habis kan semua untuk seorang or berapa juta rupiah untuk shopping jew???2 juta cukup tak????saya ni budget traveller!!!!!

    ReplyDelete
  28. wow seronok baca blog hanna. thanks 4 the tips yg you bagi.

    ReplyDelete
  29. thanks for the tips. :) saya akan pergi ke bandung hjung bln 2 nie. kak hanna tkde ke kena dgn org yg jual2 tepi jalan mengekor je mse tgh shopping?

    ReplyDelete
  30. Salam semua pengunjung pengunjung blog Hanna the pinkishhh....
    Maaf harini baru hanna ada masa nak jawab soalan anda semua sebb hanna baru jer balik dari Bandung lagi....

    ReplyDelete
  31. Telekung kat pasar baru tu banyak di Lantai 4 & 5...situ jual telekunggg.. pakaian utk solat pun bnyak.. lelaki punya pun sgt cantik2... harga pun murah juga... boleh tawar tawar lagi... kalau kain jenis licin tu lagi murah belas2 je duit kita... kalau telekung yg untuk travel tu yg jenis bonjot2 tu x sampai 10 ringgit pun... tapi kalau boleh belilah yang cotton..sedap nak pakai... harga pun okayyy...

    ReplyDelete
  32. list tukaran asing tu kita boleh buat sendiri yunk.. ikut rate yg kita dapat dari money changer... tapi nk senang ingat kita ambik standart rate jelah...lari sesen dua tu abaikan jelah
    1 ribu = 0.34 sen
    10 ribu = 3.40 sen
    50 ribu = 18.00
    100 ribu = 34.00
    1 juta = 340.00

    ReplyDelete
  33. saya tak pernah lagi ke Jakarta... dua kali pergi pun bandungg jer..sebb sy suka bandunggg berbanding jakarta...
    kali pertama ke bandung saya habis dalam RM1600 sahaja termasuk hotel, makan & shopping untuk kami 3 beranak....
    kali kedua saya hanya habis RM800 sahaja sebb x shopping sgt pun..

    ReplyDelete
  34. Bandung mungkin okay berbanding jakarta...sepanjang sy di bandung dan memang tidak di ekori.. kecuali semasa saya ke Tangkuban perabu.. mmg rimas di ekori penjual

    ReplyDelete
  35. akak dari airport nak ke hotel naik aper ? klu naik teksi biase berape die charge?

    ReplyDelete
  36. kak hanna ade tak no phone pak supir? yg okay tok bawak melancong kat bandung? brp range hrga ye?

    ReplyDelete
  37. kalau ambik supir, dia akan fetch kita dr airport..siap pegang sepanduk lagi.. tapi kena deal lah dengan dia... boleh email kat pipitjalan2@yahoo.com untuk sebut harga

    ReplyDelete
  38. kalau nak kol derect, kol lah IWAN.. dia ni sanagt ensem uolls... hahah +081572079599

    ReplyDelete
  39. salam hanna..seronok baca blog awak nih especially tips nak ke bandung tu..very informative. saya akan ke sana awal march 2013..dengan adanya tips dari hanna akan saya jadikan panduan..thanks for sharing. can't wait to go to bandung..apatah lagi baca pengalaman hanna di sana. harap dipermudahkan dan dilindungi bila saya berada di sana nanti..see u hanna..thanks.

    pls do visit my blog too..http://ibu-wawalawa.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..kita pun suka baca entri hana ni...sgttt membantu..

      Delete
  40. tq hana..informasi yang banyak membantu kami..insyaallah kami ke sana 23 feb ni.

    ReplyDelete
  41. hana..suka sgt dgn entri hana..tak macm blog org lain..mcm hana ckp..murah pada org tk sama maksud dgn murah kita.

    ReplyDelete
  42. Terima kasih semua...
    hanna kalau ke Indon mmg la takkan beli brg mahal2.. kalau nak beli mahal baik beli kat sini jer kann... x yah sesusah nak bawak... nak bayar luggage lagi...

    ReplyDelete
  43. Saya suka bolog ni...best.

    ReplyDelete
  44. Maaf..blog bukan bolog..haha

    ReplyDelete
  45. Salam kak Hanna... I like ur blog..byk info n mesre.. Cm best je nak bace.. Thx for da sharing...

    ReplyDelete
  46. Terima kasih Syuhada Hamid.. Sharing is Caring

    ReplyDelete
  47. brp bayaran untuk pak supir.emel sy: noryus81@yahoo.com

    ReplyDelete

  48. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami memberikan pengkhidmatan yang baik dengan penuh rasa kekeluargaan dengan harga tour yang sangat berpatutan di daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia seperti : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

    ReplyDelete
  49. Assalam kak Hanna .. klu nak p bandung kena beli universal adapter jenis yg mana ya ? byk sgt jenis , takut salah beli pla . hrp dapt tolong :)

    ReplyDelete
  50. Selain giant..di mana lg boleh beli international adapter ye?

    ReplyDelete
  51. salam.. Adapter tu beli yang belakang dia ada banyak jenis kaki.. ada kaki 3 kaki dua kaki yang jenis bulat...

    ReplyDelete
  52. saya hari tu beli kat kedai DIY jer... RM7.00 jer satu... murah.. hehe

    ReplyDelete
  53. Assalamu'alaikum. Salam tuk yang punya blog ini. Tuk yang mau bercuti ke bandung bisa coba layanan dari MalaysiaBandung.com, harganya murah dan pemandunya ramah pula. Tolong untuk ditampilkan ya kakak komentarnya

    ReplyDelete
  54. Terima kasih bagi tips yg berguna sebab bln May 2013 nanti saya akan ke bandung bersama suami n family adik, nak ambil anak buah yg habis belajar kat sana. Sambil tu pergi melancong sekali, first time...

    ReplyDelete
  55. astaga orang malaysia udah pada ke trans studi , saya sendiri orang bandung belum pernah ... mahal siiih hehe

    ReplyDelete
  56. Melancong ke bogor dari jakarta

    ReplyDelete
  57. Terima kasih atas tips yg berguna tu Hana. Insyaallah, cuti sekolah hjung mei ni saya & kawan2 opis akn ke Bandung. Baca blog Hana ni...lagi tak sabar nak terbang 27/5 ni...

    ReplyDelete
  58. As salam..tq pd yg tulis blog ni..bgs jgk tip2 yg dh dberi..in shaa allah akn sy gunakn bila smpi k sane nnt..tqvm sekali lg.

    ReplyDelete
  59. Thanks you for Visiting my blog...
    For those yang nak pergi bercuti tu hanna ucapkan..enjoy your vacation..

    ReplyDelete
  60. FYI NEED DRIVER IN BANDUNG?

    RENTAL CAR IN BANDUNG NEW AVANZA 2013
    1 CAR FOR 2-5 PEOPLE

    DOWN TOWN AND SHOPPING PLACES : RP 425.000 / 129 RM / USD 42.5
    INCLUSIVE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM / PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > DOWN TOWN ( PASAR BARU, FACTORY OUTLET , DAGO STREET + RIAU STREET)
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    LEMBANG AREA : RP 525.000 / 160 RM / USD 52.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM / PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > DOWN TOWN + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    CIWIDEY AREA : RP 625.000 / 190 RM / USD 62.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DOWN TOWN + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    GARUT AREA : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DOWN TOWN + GARUT ( KAMPUNG SAMPIREUN, ASEP STROBERI )
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    DROP OFF JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    HOMESTAY + ONE DAY BANDUNG CITY TOUR: RP 900.000 / 273 RM / USD 90
    INCLUSIVE:
    > STAY 2D1N at PESONA BALI RESIDENCE FOR 4 ADULTS AND 2 KID UNDER 5 YEARS, 2 BEDROOM, EACH BEDROOM IS QUEEN BED)
    > BREAKFAST FOR 4 PAX
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM / PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > DOWN TOWN ( PASAR BARU, FACTORY OUTLET , DAGO STREET + RIAU STREET)
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    KAMI ADA PULA MOBIL LAINNYA FOR 7 PAX, 10 PAX, 11 PAX, 14 PAX, 17 PAX, 29 PAX, 35 PAX, 45 PAX, 47 PAX, 55 PAX

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    LINE : +62 8213 97 313 88
    ym : adriani_ku@yahoo.com
    email : adrianiku@gmail.com
    web :http://sopirdibandung.blogspot.com
    PIN BB : 28914414 / aul
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    cp : aulia

    ReplyDelete
  61. Salam sejahtera untuk anda semua

    Mine Home Hotel Cihampelas

    Cheap, Clean, Comfortable & Safe
    Enjoy the ambience of the hotel at home

    PRICE STARTING From Rp. 250.000 -300.000 / Night

    ##5 minutes from the Cihampelas (center Ciwalk & jeans) 15 minutes on the way home Setiabudhi fashion factory outlets. 15 minutes from the dago, 20 minutes, towards new markets, 20 minutes into the plaza bandung.

    facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    address: Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas - Bandung
    Phone : +622 203 9130
    Mobile : +6281322511883
    Email :hotelminehome@yahoo.com
    Facebook : Mine home Hotel

    ReplyDelete
  62. Assalammua'laikum Tuan dan Puan...

    Perkenankan saya sharing penawaran paket tour di bandung Via

    http://hayu4tuh.blogspot.com/

    salam hangat

    ReplyDelete
  63. Chepy Car Tour & Travel
    DIJAMIN TERMURAH
    Cara mudah,aman,nyaman & Murah bertraveling Di Bandung – Indonesia
    Melayani berbagai keperluan anda
    -Transport /Rental car Start From MYR :
    -Hotel Reservation & Discount Start From MYR : 85/Night
    -Tour Package Start From MYR : 380/Pax
    -Meeting package Start From MYR : 24/pax
    -Tour Organizer : Start From MYR : 96/Pax

    Hubungi Kami :
    Mobile : +6281322511883
    Phone : +622 - 95103147
    Email : tourbandung833@yahoo.com
    Whatsapp : +6283821529157
    Website : www.chepycar.com

    Terima kasih

    ReplyDelete
  64. Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan/ Puan
    Kami menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong. Mutiara Bandung sewa kereta menawarkan beberapa pakej untuk kereta sewa tempatan yang anda boleh pergi ke mana-mana sahaja di Bandung.

    Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
    Hubungi kami Bilangan +62 858 6137 8328 ( Whats app bersedia ) atau email: tonybandung@smartfren.blackberry.com


    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

    Kereta Taip Daily/14 jam
    Suzuki APV ( 7seat ) Rp 450,000

    Toyota Avanza ( 6seat ) Rp 450,000

    Toyota Innova ( 7seat ) Rp 600,000

    KIA Pregio ( 10seat ) Rp 650,000

    Isuzu Elf ( 11-15 tempat duduk ) Rp 750,000

    Isuzu Elf Long 16 tempat duduk IDR 950,000

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, fee parking tiket, makan pemandu.

    Pemandu Bandung Sedia Perjalanan dengan Anda. Pemandu Bandung berpusat di Bandung. Pemandu bersedia untuk menerima banyak pesanan. Mereka boleh menyediakan banyak jenis kereta. Dari minivan kecil sederhana sehingga bas besar. Harga kereta boleh dipratonton dalam harga kereta lengkap. Harga termasuk kereta, pemandu , petrol, letak kereta dan tol. Kebanyakan pemandu Bandung tahu sedikit bahasa Inggeris. Mungkin anda memerlukan panduan berbahasa Inggeris juga. Pemandu Bandung boleh menyediakan keperluan anda semasa perjalanan. Malah bagi pakej makan. Dengan Pemandu Bandung anda membayar harga hanya untuk menyewa kereta , perkhidmatan pemandu dan petrol dalam satu harga. Anda juga boleh hanya membayar kereta dan pemandu tanpa petrol jika anda want.Anything yang tidak disebut di sini boleh dibincangkan dengan lebih lanjut melalui e-mel jika anda memerlukan destinasi yang berbeza. pemandu berbahasa Inggeris yang tahu Bandung juga
    Anda boleh berbincang tentang di mana untuk pergi dan mencari hotel yang anda suka apabila tiba di Bandung. Jangan teragak-agak untuk menghubungi kami espescially jika anda kali pertama di Bandung.

    Harga murah untuk mengupah pemandu di Bandung adalah 450,000 WPI. Ia adalah untuk Bandung bandar pelancongan. Harga termasuk pemandu, petrol, tol, kenderaan , makanan pemandu dan lain-lain Anda membayar terus kepada pemandu apabila anda sedang duduk dalam kereta. Ini bermakna pembayaran pada hari pertama lawatan. Anda juga boleh membayar di akhir lawatan . Kadang-kadang pada akhir hari.

    Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.


    CALL / hubungi / sms / Nego / konsultasi percuma :
    HP / SMS / CALL : +62 858 6137 8328
    telefon office : +62 8888 9177 00
    WhatsApp : +62 858 6137 8328
    pin blackberry : 30D1 82F0
    email: tonybandung@smartfren.blackberry.com

    ReplyDelete
  65. Thanks a lot utk info2 ni semua mmg sgt2 membantu terutama bagi yg first time nk pergi cam saya :-)

    ReplyDelete
  66. salam..saya nak ke bandung hari rabu ini 27hb nov 2013..boleh email saya maQnaefiQa@gmail.com untuk perkhidmatan supir,transpot dan hotel..tQ..

    ReplyDelete
  67. salam kak hanna...nk minta pendapat skit, kami bertiga je nk jalan2 kt bandung...klu kami nk pergi tmpt2 mcm akk g tu, akk ase mane chocie yg lebih baik antara teksi biru tu dgn book supir?...sbb fikir bile dah berhenti kt satu tempat tu mesti lame...cam mmbazir je kalau supir...tp kalau teksi pulak takut mahal jgk sbb tukar2 teksi...opinion?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. naik teksi je izzat...naik angkut pun boleh lg murah dan bezz jugak...tp kena tau angkut yg mn satu... boleh tanya org hotel tu -hanna

      Delete
  68. Chepy Car Tour & Travel Bandung

    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    Promo Terbaru !!!
    Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
    >>Termasuk :

    >Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
    >hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
    Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
    Emai :tourbandung@yahoo.com
    Website : http://www.chepycar.com
    Whatsapp : +6283821529157

    Terima Kasih

    Chepy suryana
    Marketing director Chepy car tour & travel
    Mine Home Hotel Manager

    ReplyDelete
  69. Chepy Car Tour & Travel Bandung

    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    Promo Terbaru !!!
    Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
    >>Termasuk :

    >Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
    >hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
    Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
    Emai :tourbandung@yahoo.com
    Website : http://www.chepycar.com
    Whatsapp : +6283821529157

    Terima Kasih

    Chepy suryana
    Marketing director Chepy car tour & travel
    Mine Home Hotel Manager

    ReplyDelete
  70. wow nice tip

    kunjungi bLIK

    http://pelancongankebandung.blogspot.com/

    ReplyDelete
  71. kak suri hanna..

    camne nak dapatkan khidmat akak utk make-up ni ye..

    ReplyDelete
  72. akak boleh hubungi sya atau whatapp..ni fon no..0148656516

    ReplyDelete
  73. anything boleh whatapps kat hp akk 017-2437857

    ReplyDelete
  74. ASSALAMUALAIKUM WR WB
    TUAN / PUAN FYI

    1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX
    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 400.000 / 115RM
    INCLUDE:

    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG
    AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET LAWATAN TEMPAT PELANCONGAN
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET + TRANS STUDIO THEMES PARK + SAUNG ANGKLUNG UDJO +TOKO TIGA + RUMAH MODE)


    PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA - TANGKUBAN PERAHU TOUR : RP 425.000 / 125RM
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG
    AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI
    ATER, TANGKUBAN PERAHU, TEA PARK, STRAWBERRY FARM)
    > TIDAK TERMASUK TIKET LAWATAN TEMPAT PELANCONGAN

    PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 450.000 / 135 RM
    INCLUDE:
    > 12HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG
    AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH
    PUTIH , JALAN CIBADUYUT,FACTORY OUTLET BANDUNG)




    PAKET MURAH "4" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 230RM
    INCLUDE:
    > 16 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
    ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    NEED HOTEL BUJET DENGAN HARGA BERPATUTAN?
    raffleshome hotel, mine home hotel, amirah hotel, ardelia hotel, hyperinn hotel, patradisa hotel, asoka hotel, emia hotel etc : RATE 90rm/room/day all included free buffet breakfast and rate includedbtax and services

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX , 17 PAX , 22 PAX,27 PAX, 33, 44 PAX, 59 PAX.

    CALL OR TEXT : MOHD RAFHI
    whatsapp : +62 8788 0444 031

    ReplyDelete
  75. SALAM KENAL KA
    MOHON Maap ikut pasang di Blogger kaka
    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

    call me CONTACT US

    Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

    Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )



    Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
    bobby kyran trans CONTACT US

    SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    http://www.kyrantrans.com
    http;//www.sewakeretamurah.com
    OFFICE PHONE
    022 – 92475958
    HANDPHONE
    +6281 312 767 300
    +6281 573 307 300
    BLACKBERRY PIN
    73 DC 15 F1
    WHATS UP
    +6281 809 692 300
    OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )
    TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  76. SALAM KENAL KA
    MOHON Maap ikut pasang di Blogger kaka
    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

    call me CONTACT US

    Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

    Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )



    Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
    bobby kyran trans CONTACT US

    SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    http://www.kyrantrans.com
    http;//www.sewakeretamurah.com
    OFFICE PHONE
    022 – 92475958
    HANDPHONE
    +6281 312 767 300
    +6281 573 307 300
    BLACKBERRY PIN
    73 DC 15 F1
    WHATS UP
    +6281 809 692 300
    OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )
    TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  77. Chepy Car Tour & Travel Bandung

    Assalamualaikum ...
    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address: Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas - Bandung
    Phone: +6281322511883 / +622 203 9130
    Email: tourbandung@yahoo.com
    Website: www.chepycar.com
    Whatsapp: +6283821529157
    Adrees: jalan bapak husen dalam no. 10 Cihampelas, Bandung

    ReplyDelete
  78. Chepy Car Tour & Travel Bandung

    Assalamualaikum ...
    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address: Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas - Bandung
    Phone: +6281322511883 / +622 203 9130
    Email: tourbandung@yahoo.com
    Website: www.chepycar.com
    Whatsapp: +6283821529157
    Adrees: jalan bapak husen dalam no. 10 Cihampelas, Bandung

    ReplyDelete
  79. Boleh suggest tempat nak jahit baju kt bandung?

    ReplyDelete
  80. salam... nak tanya mana lebih baik hotel kita booking sendiri guna agoda atau travel yang uruskan. Mana lg jimat ?

    ReplyDelete
  81. sy tak pernah tempat jahit baju sy di bandung... mungkin boleh intai blog ni http://dimanaakuberdiri.blogspot.com/2013/12/bandung-oh-bandung.html

    ReplyDelete
  82. Sy prefer booking sendiri..sebb mungkin sy dah biasa ke sana...
    kalau nak booking thru AGoda atau agen pun boleh juga

    ReplyDelete
  83. Good news untuk peminat Bagelen, Pisang Bolen, Brownies KARTIKA SARI & Brownies AMANDA

    A taste of Bandung right here in your town.You 'll awesomely love it.


    Pick-up point area: Putrajaya, PetalingJaya, Bangsar, Setapak, Gombak, Kota Damansara.

    Brownies ETA ✈✈✈ on 2 dec 2014

    Yummy & Fresh from Bandung, Indonesia

    Place order or grab our limited supply now.

    WhatsApp/sms dazlina +60192633431

    Http://mamarxstorymory.wordpress.com

    ReplyDelete

Terima Kasih Yang Sudi Singgah....

 

Copyright © 2011 Reserved to Hanna Si Merah Jambu Design with love by CikBulat