Tuesday, June 12, 2012

Entry Tengah Malam

Assalamualaikum buat rakan akan blog sekelian... lama betul rasanya tidak membuka blog sendiri apatah lagi mahu menjengah ke blog kalian semua.. walau hati sentiasa teringat namun aku mmg x berkesempatan melakukannya di atas sebab tertentu yang xdapat untuk aku huraikan satu persatu.. tapi kalu nk tau jugak Cubalah scroll down, kot kot terjumpa 1 2 sebab musababnya.... Sebab pertama Kita flash back raya posa tahun lps... Seronot ronot menjamah makanan ke open house sana sini membuakan aku terleka.... Tau tau je period dah lewat seminggu...OMG rezeki nihhh... Sejak di sahkan hamil mulalah di serang sickness.... Kerja pun xlarat nak buat..apatah lagi nak beblogging yer dak? Sebab kedua Bila dah 4bulan usia kandungan, stress kerja makin bertambah... Bos lak dg senang hatinya menambahkan kerja aku yg mmg bertan tan banyaknya... Time ni xsapa opismate yg tau aku preggy.. Cover la kununn... Bila balik umah aku dah lemau..lembik...melepek... Cik abg dah mula soksek soksek suh aku benti kerja...rehat katanya.. Taulah kan.., aku preggykan anak dia...pk punya pk punya pk akhirnya aku meletakkan jawatan aku yang dah bertahun tahun aku pegang..kesian bos aku dok mujuk aku suh stayy... Mahap la bos...aku ni isteri mithali.. Akur kehendak cik somi..aiceceh... Bila dah benti kerja...aku xde kemudahan nak berbloging huk huk... Sebab ketiga Bila dah dok umah lagi sebok rupanya..non stopppp..kerja umah xyah habaq la.. Kalu keje opis, leh gak ngilat ngulat..kerja umah? Smua aku kena buat...Masak, antar n amik anak sekolah... Jadual penuhhh.. Mana ada nak hapdet blog kannnn... Sebab keempat Malas nak berebut pc dgn anak...anak ada 3... Campo maknya ada 4 org yg kena kiu utk guna pc tu.. Dahla guna berukben jew..mood nak hapdet blog pun hilang...pasrah je lah.... Sebab kelima Bila perut dah besar, sikness pun dah hilang, banyak pulak rezeki... Mekap sana sini...balik umah dah Penat....bila masanya nak bukak blog? Alasannnnnn kannnn.... Sebab keenam Masa yang sgt terhad..kalu free pun sempat utk aku uploadkan gambo2 mekap dlm pesbuk jer.....tu Pun terpkasa.. Leh caya ke? Hihi Sapa yang belum add tu, bilehla add 'Hanna Syamhanna' Manalah tau kot kot nak buking mekap ker kannn... Sebab ketujuh Aku dah selamat bersalin....sibuk nguruskan badan...eh! Sibuk nguruskan baby ketiq...mana ada masa nak bukak blog...nak makan pun kdg2 x sempat..maklumlah..anak dah banyak ni, xde sapa nak jaga.... Jaga diri Sendiri lah nmpaknya....pantang pun ikut mana sempat jelah ha.... Wahhhhhh banyaknya sebab musabab aku ek....cukuplah 7 sebab ya...tapi yg nyatanya aku tetap merindui kalian terutamanya kak ina, kak zakie, pinky mommy dan sumer sumerlah rakan blogger aku .. Jgn kecik ati lak aku x mentioned nama uolls ya...Semuanya aku..di sebabkan keinduan yg x bertepi ni, aku gagahkan diri, tetengah malam ni smentara bby ketiq lena dibuai mimpi aku dengan gigihnya menaip dgn terhegeh hegeh guna ipad cik somi yang aku xbrapa reti functionnya... Banyak sebenarnya yang nak di kongsi dengan uolls.. Tunggu next entry aku ya..Insyallah...

1 comment:

  1. Memang daku amat merindui Hanna Si merah Jambu....

    ReplyDelete

Terima Kasih Yang Sudi Singgah....

 

Copyright © 2011 Reserved to Hanna Si Merah Jambu Design with love by CikBulat