Wednesday, October 12, 2011

Mati Di Dera Bapa Tiri

Tersentap Hati membaca Metro semlm...
Tapi aku hanya sempat membacanya pagi ini aja...
Pasti ada di antara kalian yang sempat membacanya...
Kanak kanak berusia 6 Tahun mati di dera bapa Tiri...

Allahyarham Mohd Firdaus Bin Mohd Dan di sera dengan menggunakan sterika oleh bapak tirinya yang berusi 37 Tahun.. Ibu mangsa, berusi 41 Tahun sedang berada di hospital kerana melahirkan baby baru...
Allahyarham Mohd Firdaus  di dera menggunakan besi panas juga hingga tumit kakinya berlubang...
mmg setan betul bapak Tiri jenis mcm tu..
apa xde peri kemanusiaan ke..? mmg itu bukan anak kandung dia.. tapi takkanlah x ada sekelumit rasa kasihan...

Nauzubillah... minta di jauhkan oleh Allah swt...
Cerita cerita begini buatkan aku rasa insaf

Al Fatihah buat Allahyarham Mohd Firdaus Bin Mohd Dan

7 comments:

  1. Kakak baca berita itu semalam petang Hanna. Luruh airmata kakak membayangkan betapa semasa rohnya nak pergi dlm keadaan fizikal yg begitu menyayat hati... Kalau ada hukum Hudud di M'sia memang sah kena hukum gantung dah lelaki itu. Ini kena bicara yg entah apa kesudahannya...:(

    ReplyDelete
  2. iyalah kak.. Hanna pun mcm tu.. terbayang2 betapa azabnya arwah semasa hayatnya... mmg tersentuh sgt sgt...

    ReplyDelete
  3. budak kecik gitu apa yg dia boleh lawankan..mmg patut kena hukum gantung.

    ReplyDelete
  4. tau pasal ni.bace tajuk n tgk tajuk utama kat berita pastu tak tgk lanjut :) tak ske nk bace2 menda camni.kalau bukak paper pun slalu bace tajuk je.taktau pe nk jd ngan manusia skang.

    ReplyDelete
  5. kekadang bila dah nampak berita tu cam tak nak baca, bila baca rasa sedeh sangat. Ada lagi zaman dah serba serbi moden ni manusia yang tak berperikemanusian cam tu.


    Al-fatihah pada arwah Mohd Firdaus.

    ReplyDelete
  6. Al-Fatihah..

    sedih dgn berita2 mcm ni.. kesian anak kecil tu..

    ReplyDelete

Terima Kasih Yang Sudi Singgah....

 

Copyright © 2011 Reserved to Hanna Si Merah Jambu Design with love by CikBulat