Friday, February 11, 2011

Aku, Hari Jumaat Dan Baju Kurung

Mukadimmah
Hari Jumaat begitu sinonim dengan Baju Kurung kan…
Bak kata Org Jumaat adalah Penghulu segala Hari…
Di Hari Jumaat biasanya semuanya berpakaian sopan sopan semuanya…
Anda semua pernah x memakai pakaian lain di hari Jumaat??

Hari ni hari Jumaat.. tetapi aku tak pakai baju kurung…
Di sebab kan aku tak pakai baju kurung or baju kebaya or jubah or yang sewaktu denganya ada pulak hamba Allah yang begitu concern akan diri aku & bertanya..

“akak pakai apa arini?
‘Kenapa tanya” soal aku
“ Si polan suh tanya.. dia nak pastikan akak pakai apa arini”

pehal lak nak confirmation nihh.. perlu ke nak confirm confirm dgn dia apa yang aku pakai.. Tapi demi menjaga persahabatan aku menjawab juga

“ pakai dress harini..”
Masih x puas hati & bertanya
“ Dress labuh ke pendek”
“ Kenapa ada masalah ke” soalku semula..
“ Tak delah.. harini kan hari Jumaat.. “
“Ada ke tulis kat mana mana Jumaat tak boleh pakai baju lain selain dari baju kurung or kebaya? Soalku semula..
“Akk tak pernah kisah pun org pakai apa….”
“ Si polan xde niat gituw.. dia just nak confirmkan aja..”
“Sekarang akak dah comfirmkan yang akak pakai dress so…..?”
“tak de pelah kak.. sy pun pakai suar jer arini..”

Watdehell citer nihh…
Dari dulu sampai skrg apa aja aku pakai org sibuk nak ambil tahu.. kata kawan aku si Elly..aku ni ada aura…even kalau jual tikus mampos pun org beli..
Merapu jerr..
Tapi aku tak paham kenapa ada org yang nak buat confirmation pula…
Perlu ke nak confim2 ni… apa yang diorg dapat..
lainlah kalu aku tak pakai baju..
Aku tak pernah kisah apa org nak pakai .. nak beli… itu hak masing2 kan…
Asal selesa.. asal tak menjolok mata dan sesuai untuk ke pejabat itu sudah cukup baik…
Bila ada orang yang begitu concern ni tetiba terasa “ Diriku Terasa Amat Berharga”
Hahaha….

Ni Gambar kenangan aku bersama CT & Tuty yang di snap di Hari Jumaat...
cuba teka.. yang mana satu aku..?


3 comments:

  1. yang kaler ungu tu la "AKU"..huhuh

    ReplyDelete
  2. ala.. widya dah bocorkan soklan la... huhuhuuu

    ReplyDelete
  3. ahahha..dah tanya, widia jwb la kak..eikkk..sowyyy:(

    ReplyDelete

Terima Kasih Yang Sudi Singgah....

 

Copyright © 2011 Reserved to Hanna Si Merah Jambu Design with love by CikBulat